torstai 20. syyskuuta 2012

rrrrrapujuhlat

Sain tossa ravustuskauden alkaessa heinäkuussa ajatuksen, että rapujuhlille on päästävä. Ei ollu semmosista minkäänlaisia kokemuksia, kun ei täällä itäisessä Suomen kolkassa kukaan semmosia järjestä. Tai jos järjestääkin, niin ei kukaan mun lähipiiriin kuuluva... Heitin tän idean ilmoille Facebookissa ja Riina reippaana otti siitä kopin.

Pistettiin raputilaus menemään, ja eräänä synkkänä ja sateisena syyskuun iltana me sit lopulta keräännyttiin joukkuetovereiden (kuinka moni yllätty?) kanssa Valkealaan Anun ihanan talon terassille. Viriteltiin paviljonkiin lamppurivistöt ja lämmityssysteemikin, ni kylläpä vaan kelpas istua iltaa.

Riina askarteli rapuja omenoista, vaahtokarkeista ja suolatikuista.


Juhlien teemana meillä oli mikäpä muukaan kuin suomenruotsalaisuus. Jokainen koitti parhaansa mukaan pukeutua teeman mukaan, mun lookki muistutti eniten Jenni Haukiota. Mul olikin illan aikana monta nimeä, kun ruotsalaisnimeltäni olin Cecilia "Cessi" Svinhuvfud. Puhuttiin tosi taidokkaasti ruotsia ja riideltiin vähän naapuripöydän kanssa. Ei oo Svenssonit ihan niitä meidän lemppari-ihmisiä, vaikka niillä kaikilla olikin kaulassaan pappas helmet!

Alkuruokana sienikeittoo.En ollu syöny rapuja ennen, mut onneks Anu oli konkari ja osas näyttää meille mallia. Ihan hauskaa näpertämistä, mut onhan siinä aikamoinen vaiva verrattuna siihen ruuan määrään mitä yhestä ravusta irti saa.Setä Viktor ja serkkuni Jesper.Ruoka oli kuitenkin hyvää ja sitä oli kaikkine alku- ja jälkiruokineen riittävästi. Seuran tasosta kertoo ehkä tarpeeksi se, että nauroin monta kertaa niin paljon että se muuttui melkein itkuksi. :D Juomalaulut jäi meidän juhlista vielä uupumaan, mut ehkä ensi syksyyn mennessä ehditään opettelemaan semmosiakin. Uusintahan tästä on ihan ehdottomasti otettava!

Kuvat taisin varastaa Riinalta ja Suvilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti