sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Hälsans Kökin kasvisruokaa

Oon kauheen pahoillani ku en ollenkaan kirjota esim. niistä kahdesta edellisestä Suomi Cupin matsista, vaan mul on aina vaan buzzador-asiaa. Hälsans kökin herrrkullinen kampanja loppuu tänään. Jos joltain on mennyt ohi, niin oon siis buzzador, ja aina kampanjoihin mukaan päästessäni testaan saamiani tuotteita ja kerron niistä vähän tilanteesta riippuen joko kasvotusten tai sosiaalisessa mediassa. Sen lisäksi raportoin vielä buzzadorin omilla sivuilla. Testaajiksi pääsee kuka tahansa nettisivujen kautta!


Ostin saamallani lahjakortilla Hälsans Kökin kasvispihvejä, falafelia ja kasvispyöryköitä. Saman tien testiin meni kasvispihvit. Olin niin nälkänen että meinas kiukuttaa, joten mitään kovin spessuu ei ees lähetty hakemaan. Valmiit sämpylät ja väliin piffin kaveriks ketsuppi, sinappi, kurkku, cheddar, Auran kurkkumajoneesi (<3<3<3 siis vetää vertoja Hesen kurkkumajoneesille!) ja tomaatti, joka meinas kaikessa kiireessä ihan unohtua eikä siks oo tossa kuvassa. :D Hampparin kaveriks jotain ilmeisesti uusia chiliranskiksia, jotka kyllä näytti ja kuulosti hirveen herkulliselta jutulta, mut sit vaan rupesin heti sylkee tulta ja jäi lopulta perunat syömättä. höh.


Mut se hamppari, ööööö, sairaan hyvää! Ei voi pistää ees sen piikkiin että oli ilmasta ruokaa, kyl se oikeesti pesi ihan mennen tullen jotku perus jauhelihapihvit, mitä normaali laiska minä tommosen burgerin väliin työntäis. Oikeastaan jos en olis tienny että tää setti on kokonaan kasvispitoinen, en ois sitä varmaan ees huomannu. Paitsi että maku oli tosiaan parempi. Aika mausteinen, mut just sopivasti. Valmistuksessa on käytetty mm. soijaproteiinia, vehnäproteiinia ja sipulia. Tarkemmat tiedot löytyy Hälsans Kökin sivuilta. Suosittelen ehdottomasti kaikille kasvissyöjille ja lihansyöjille, toimii loistavasti ainakin just tohon tarkoitukseen. Hintaa kyllä on vähän jauhelihapihvejä enemmän, sillä tommonen neljän pihvin paketti maksaa noin 5€. Mut nälkä lähti ja hyvä mieli tuli tilalle.


Seuraavana testivuoroon tuli falafel! Ruoka joka on mulle entuudestaan tuttu oikeastaan vaan kasvissyöjäkavereiden kautta, jotka kebabbilaan mennessään tilas aina falafelia. Itehän oon henkeen ja vereen pizzan syöjä. Falafelit on siis kikherneistä valmistettuja vähän niinku kasvispyöryköitä. Paketissa oli ehdotettu niitä tarjottavaksi pitaleivän välissä jäävuorisalaatin ja jogurttikastikkeen kera, mutta itse huitasin ne taas äkäsenä ja nälkäsenä vaan perussalaatin kylkeen. Toimi kyllä noinkin, mut ehkä joku kastike ois ihan poikaa. Ihan jees, mut ei kyllä vetäny vertoja niille kasvispihveille. Tosiaan aiempia falafel-kokemuksia mulla ei oikein oo, niin en osaa verrata mihinkään.

Niitä kasvispyöryköitä mun piti vielä maistaa tän viikonlopun aikana, mut on pitäny juosta derbyn ja äitienpäivän takia pitkin pitäjiä, ni eihän tässä oo ehtiny ees syömään. Paitsi tänään Lemin särää niin paljon, että vieläkin on vähän ähky. Kasvispyöryköissä on kuitenkin aikalailla samat ainesosat kuin pihveissäkin, pakko olla hyvää! Näiden lisäksi valikoimissa on mm. soijanakit ja chorizot, ja jauhelihan korvaajaksi tarkoitettu kasvismureke. Se varsinkin kiinnostaa, taidan testata sitä tortilloissa tässä lähiaikoina.

Tuotteet löytyy ainakin Prismojen pakastealtaista. En varmaan olis tullut näitä koskaan maistaneeks ilman tätä kampanjaa, mut yllätyin positiivisesti. Hyvää! Myös vahvasti lihansyöjien rotua edustava kanssa-asukkini tykkäs.

Ens kerralla kirjotan roller derbystä, lupaan sen.

2 kommenttia: