torstai 12. tammikuuta 2012

No se buutkämppi, osa 1

Matka Tukholmaan alkoi torstai-aamuna neljältä. Ihan sillee inhimillinen aika lähtä ajelee lentokentälle. Nukuin siinä jotku hätäset parin tunnin unet, panikoin vähän että onks mulla kaikki tarpeellinen mukana, ja kipitin tien varteen oottamaan kyytiä. Kerättiin koko meien viien hengen porukka kyytiin ja ajeltiin Helsinki-Vantaalle. Mun voimia koeteltiin jo siinä vaiheessa, kun käveltiin kaikkine laukkuinemme parkkikselta sisälle ja etsimään oikea check-in. Hankkiuduttiin isoimmista laukuista eroon ja suunnattiin aamupalalle.


Lento lähti kahdeksalta ja meni kyllä ihan yhdessä hujauksessa. Ensin noustiin, sit oltiin hetki yläilmoissa ja kohta jo laskeuduttiinkin. Ei siinä ehtiny ku vähän silmiä ummistaa. Lentokentällä seuraamme liittyi yks Helsinki Roller Derbyn tuomari, joka sai rauhoitella muutamaa hermostunutta tyttelöistä siinä vaiheessa, kun meidän laukkuja ei ruvennut näkymään. Saatiinkin ootella niitä jokunen tovi, kun ilmeisesti joku nostolaite oli sanonut sopimuksen irti kesken kaiken. Mutta tuli ne laukut sieltä sit kuitenkin! Otettiin tilataksi suoraan Messuhallille, jossa bootcamp siis järjestettiin. Oltiin melko varmoja ettei ehditä ajoissa, kun ekat harjotukset alko jo kello 10, mutta jotenkin ihmeen kaupalla oltiin kuitenkin paikalla ihan ajoissa.

Heti alkuun meidät jaettiin kolmeen ryhmään taitotason mukaan. Riina pääs konkarina siniseen ryhmään (Blue Bastards) ja me muut oltiin Mellow Yellow, kun ollaan jo suoritettu minimum skills muttei silti olla mitään mestareita eikä meillä juuri oo pelikokemusta. Aloittelijoille oli sit vielä punainen ryhmä, Red Roovers. Omasta ryhmästään sai merkiksi värillisen teipinpalan rannesuojaan, ei päässy sit oma paikka unohtumaan.Messuhalli oli semmonen valtava rakennus (no eiks ne aina oo), jonka yhdestä hallista oli varattu ihan reilun kokonen alue Roller derbylle. Sinne oli väsätty kaks rataa, joista toinen oli ihan oikeen kokonen, toinen tais olla vaan 90% mut melkeen täyskokonen siis sekin. Jengiä oli jonkun verran paikalla, ja lähinnä siellä kuuli ruotsia puhuttavan. Mut ilmeisesti osallistujia oli Ruotsista, Suomesta, Tanskasta ja Norjasta. Valmentamassa oli Ruotsin huiput Swede Hurt ja Mad Maloony, sekä Becky Lawless ja Twisted T. Oli jotenki vaan niin tosi siistiä päästä tommosten tyyppien valmennettavaksi!

Ekana varsinaisena ohjelmanumerona oli onskate warm-up, ja se oli kaikille ryhmille yhteinen. Siinä luisteltiin pakassa ja tehtiin porukalla kaikkea mitä koutsi milloinkin käski tehdä. Eli hypittiin, siirryttiin reunasta reunaan, hipelöitiin kaveria ja sen semmosta kivaa ja jännää. Mun fiilis siellä kovaa vauhtia etenevän ison pakan keskellä oli vähän semmonen, etten ois koskaan ennen luistellu. :-D En muista kuuluks tähän lämmittelyyn muutakin juttua. Mut seuraavalla tunnilla tehtiin pysähdyksiä ja nopeita lähtöjä. Se oli ihan hauskaa. Sit oli tunnin ruokis, jonka jälkeen SCRIMMAGE! Eli siis harjoituspeli. Vähän jännitti. Ruokiksella ei uskaltanu syödä mitään kovin raskasta, ettei pelatessa pääse oksu. Vetästiin jossain siinä messuhallin ravintolassa salaatit. Scrimmage oli superkivaa. Meillä oli tuomarit, hyvä rata, bench managerit ja kaikki ihan niinku oikeissakin peleissä. En välttämättä mitenkään ihan hirveen hyvä ollut, mut oli se kyllä tosi hauskaa. Meien ryhmästä monikaan ei ollu koskaan ennen osallistunu scrimmageen, ni ei ollu itelläkään mitään paineita siitä että osaako siellä tehdä mitään oikein. Scrimmagen jälkeen oli vähän off-skate jumppailua, tai lähinnä meille näytettiin erilaisia liikkeitä mitä offskate tunneilla voi ja kannattaa tehdä. Sit oli hitting/blocking -tunti, jossa keskityttiin lähinnä tekniikkaan, eikä siihen että mäiskitään täysillä. Tän jälkeen venyteltiin koko porukan voimin pitkään ja hartaasti.

Nyt kun kirjotti noi tolleen tiivistetysti ylös, ni kuulostaa tosi vähäiseltä treenimäärältä. Mut oli siinä kyl ihan riittämiin luistelua ja kaikkee muutakin rehkimistä!
Lead jammer! Meikä!!

Muutama vähän väsähtänyt matkaaja ruokalevolla!

Lähdettiin kuudelta messuhallilta etsimään junaa, ja voin kertoo että fiilis oli siinä vaiheessa aika väsähtänyt! Löydettiin juna, mut lähdettiin ensin väärään suuntaan. Kesti siis pieni hetki ennenku päädyttiin oikeeseen paikkaan ja löydettiin meien hostelli. Yövyttiin Mosebacke Hostellissa, se oli semmonen aika kiva ja edullinen. Oltiin siellä sen verran että vähän freesauduttiin, ja sit lähettiin ettimään jostain jotain kivaa ravintolaa. Törmättiin kadulla sattumalta siihen taksimatkalta tuttuun Helsingin tuomariin, joka kehotti meitä astumaan sisään johonki pubiin/baariin, josta sai myös ruokaa. Me tehtiin työtä käskettyä. Paikka vaikutti oikein kivalta, nimee en kyllä yhtään muista, mut ruoka oli vähän pettymys. Tilasin kanapastan, eikä siinä ruokalistassa missään kohtaa lukenut että kyseinen ruoka olis tulista. Ja se tosiaan oli tulista... Mut eipä siinä, maha oli ainaki melkein täys ja väsymys semmosella levelillä, ettei voinu ku haaveilla sänkyyn kaatumisesta. Käppäiltiin takas hostellille ja heitettiin niin väsynyttä läpyskää etten voinu ku itkee ja nauraa yhtäaikaa mun yläsängyssäni.


Näin hauskaa meillä oli kun käytiin syömässä....

Siinä se eka päivä olikin näin lyhyesti. Hyvä päivä, mut otti se vähän koville. :D Kerron loput sit ensi kerralla, pysykää kanavalla!

3 kommenttia:

 1. Kuullostaa niin siistiltä! En malta odottaa muita osia!

  Jasu

  VastaaPoista
 2. no ei kuulostanu vähäiseltä treenimäärältä! :D vaikuttaa niin hauskalta!

  VastaaPoista
 3. Jasu: Hehe. :D No nyt on toinen puolikaskin kirjoteltu!

  Nina: Nojooo.. :D Kyl siin ihan riittämiin oli!

  VastaaPoista